RólunkMi az a HTDB?

Jártatok már az Elite Prospects oldalán? Ha igen, akkor a Hungary Talent Database oldalának koncepciója nem lesz ismeretlen. A HTDB egy olyan oldal, ahol bármelyik játékos, aki valaha részt vett bármilyen Hungary Talent eseményen meg tudja csinálni a saját profil oldalát.

 

Itt visszamenőleg minden esemény, amit a Hungary Talent szervezett fent van, ezek közül pedig bárki kiválaszthatja, hogy melyiken vett részt. Minden játékos profilképe mellé betehet egy rövid leírást, beírhatja a korábbi és épp aktuális egyesületet, ahol jégkorongozik – illetve feltölthet 20 darab képet és 2 videót, kizárólag olyat, amik a Hungary Talent eseményeken készültek.

 

Mondhatjuk tehát, hogy a nagyok után, először a Hungary Talent felületén a kicsiknek is lesz saját Elite Prospects oldaluk!

Rendezvényeink

team-logo

Gyerekvilágbajnokság

Öt éve, 2015-ben, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai támogatásával rendhagyó tornát rendeztünk az U10-es korosztályban Gyerek Világbajnokság néven Dunaújvárosban.

A tizenhat csapatos tornán a csapatok mindig az adott év A csoportos világbajnokságán résztvevő országok neveit és mezeit viselik - egy kivétellel, hiszen a magyar csapat eddig minden tornán szerepelt, és ezután is szerepelni fog. A játékosok kizárólag Magyarországról, magyar gárdákból jöhettek – azonban ahogy már írtuk, különböző egyesületek játékosai játszottak együtt!

Ez a 2021-es hatodik jégkorong Gyerek Világbajnokságon sem változik majd, hiszen ezzel egy olyan helyszínt és alkalmat biztosítunk, amelyen a különböző csapatok játékosai megismerhetik egymást – ezzel közelebb kerülve az ellenfelekhez és a sporthoz egyaránt és kialakítva egy még szorosabb, családiasabb jégkorongos társadalmat!

Tavaly óta már három korosztályban is megmérkőznek a fiatal jégkorongozók.

team-logo

Europe Summer Camp

A festői táj közepén fekvő Altis hotel olyan komplexumot kínál immár öt éve, amely nem véletlenül kedvelt úticélja a KHL-es csapatoknak a szezon előtti felkészülési időszakban. A jégpálya mellett edzőterem, medencék és focipálya is található - így egészen biztos, hogy a feltételek adottak ahhoz, hogy olyan képzést kapjanak a résztvevők, amitől jobb jégkorongozókká válnak - emellett pedig új barátokat is szerezhetnek a turnusok alatt.

A gyerekek a jeges tréningek és a száraz felkészülés legmodernebb formáival ismerkedhetnek meg a táborok alatt - természetesen külön kapusedző foglalkozik a hálóőrökkel, s a különböző korosztályok is egyéni edzésmódszerekkel készülnek a szlovákiai táborban. A táborban tíz jeges edzés mellett hét száraz edzés, két skate mill edzés, és rengeteg szabadidős program várja a gyerekeket, akikkel 15 edző és 4 koordinátor foglalkozik.

A táborra 7-16 év közötti gyerekek jelentkezését várják a szervezők.

team-logo

Hungary Select

A Hungary Select Team projektjének ötlete a 2015-16-os szezonban fogalmazódott meg - tehát már öt szezon óta működik. A projekt lényege, hogy a magyar utánpótlás korosztályok legtehetségesebb játékosainak olyan fejlődési lehetőséget biztosítsunk, ami ebben a korosztályban egyedülálló. Ezekből a játékosokból alakult meg a Hungary Select Team, amellyel külföldi, kifejezetten Select csapatoknak szervezett tornákon veszünk részt.

Az eddigi évek során a 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010-es korosztállyal látogattuk a nemzetközi tornákat, idén pedig a 2011-es és 2012-es korosztály is csatlakozik hozzánk. A 2020-21-es szezonban a koronavírus kihívásait szem előtt tartva a 2011-es és 2012-es korosztálynak tornasorozatot szervezünk!

team-logo

3on3 Ice Hockey Challenger

A Hungary Talent szervezésében már harmadik éve hirdetjük meg az XCBlade 3-on-3 Ice Hockey Challenge-t az U16-os és U14-es korosztálynak. Azért nekik, mert ennek a korosztálynak nagyon kevés eseményt szerveznek – és az előző évek tapasztalatai alapján óriási népszerűségnek örvend a színvonalas és izgalmas program!

A versenyek minden évben egész naposak, kis pályán zajlanak és a szabályok tiltják az ütközést.

Fontos, hogy nem egyesületi csapatok versenyeznek, hanem akár különböző egyesületekből is érkezhetnek játékosok egy csapatba, összeállhatnak barátok, ismerősök és bármilyen, általuk választott név alatt elindulhatnak az XCBlade 3-on-3 Ice Hockey Challenge megmérettetésen.

Észak-Amerikában bevett szokás és nagy divat, hogy a szezonon kívül ilyen típusú játékokat szerveznek a különböző korosztályokban. A Hungary Talent csapata 2015 óta gondolkozik azon, hogyan lehetne ezt a fajta rendezést behozni Magyarországra. Három éve kifejlesztettük a szabályokat és elindítottuk a sorozatot! Míg 2019-ben, az első évben csak magyar játékosok vettek részt az eseményen, 2020-ban már két cseh csapat is érkezett. A célunk egyértelműen az, hogy néhány éven belül egy nagy, nemzetközi tornává nője ki magát a kezdeményezés.

team-logo

Steel Bulls Cup

Minden szezon végén, márciusban és áprilisban nemzetközi tornákat szerveztünk. Ezek a 3-4 napos tornák U8-U16-os korosztályoknak szóltak. A Steel Bulls Cup 2014-ben indult, így az idei szezonban már a 8. esemény lesz. Eddig 24 tornát szerveztünk, amelyekre 9 országból érkeztek külföldi csapatok Dunaújvárosba.

Kifejezetten jó dolog, hogy sok magyar csapat vesz részt ezeken a tornákon, így fel tudják mérni a tudásukat és képességeiket olyan ellenfelek ellen, akikkel más esetben nem tudnának megmérkőzni.

team-logo

Powerskating

A Powerskating eseményt 2017-ben indítottuk, a célja pedig a korcsolya technika fejlesztése. Eddig egyszer, a 2017/18-as szezonban rendeztük meg ezt az eseményt Dunaújvárosban. A terveink szerint 2021 szeptemberétől újraindul ez a képzés! 
team-logo

Santa Claus Cup

2007 decemberében indult útjára a Santa Claus Cup, amely az első pár évben sokat formálódott, kétszer Christmas Cup néven is futott. A lényeg azonban a kezdetek óta nem változott: elindítani egy hagyományt - ami úgy gondoljuk, sikerült. Idén, 2020-ban már a 14. alkalommal szervezzük meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás tornáját.
A Santa Claus Cup neve sok embernek egybeforrt Dunaújvárossal, de a harmadik és negyedik tornát (2009-ben és 2010-ben) Zalaegerszegen szervezte meg Babic Vladimír, a torna kitalálója és főszervezője. A tornát a Hungary Talent csapatával (amelyet szintén Babic Vladimír indított el) szervezi a szakember, amely 2015 óta vesz részt a Santa Claus Cup szervezésében.

A torna kis pályán zajlik, minden harmadban szimultán folyik a játék. Az eddigi évek során 12 országból 88 egyesület 343 csapata vett részt a tornán.

A fenti felsorolásból látszik igazán, hogy egy kis tornából hogyan lett Közép-Európa egyik legnagyobb és legjobb tornája.

Legyen a ti csapatotok is része a hagyománynak és írjuk közösen a történelmet!

team-logo

Elit Képzés

Az XCBlade Hungary Talent 2020 májusában és júniusában minden hétvégén elindította az Elit Képzését, ahol azok a játékosok, akik a Hungary Talent csapataiban játszanak a szezon közben, további lehetőséget kaptak a fejlődésre.

Egy hétvégén két csoportban, csoportonként 24 mezőnyjátékossal és 4 kapussal négy jeges, két száraz és egy elméleti képzésen vettek részt a játékosok. Így 48 mezőnyjátékos mellett 8 kapus tudott részt venni minden hétvégén. Velük 8 magyar és külföldi edző foglalkozott.

A gyerekek a jeges tréningek és a száraz felkészülés legmodernebb formáival ismerkedhettek meg minden hétvége alatt - természetesen a hálóőrökkel külön kapusedző foglalkozott.

Az Elit Képzés program vezetőedzője májusban és júniusban az a David Minarik volt, aki korábban az osztrák és a szlovák utánpótlásban edzősködött, tavaly óta pedig Magyarországon, Dunaújvárosban dolgozik, ahol szívesen vállalt munkát, mert így a Hungary Talent edzői stábjához is csatlakozni tudott.

Nagyon fontos, hogy az Elit Képzés az XCBlade Hungary Talent események között kiemelkedő és hangsúlyos lesz a jövőben még inkább, mert a magyar játékosokat olyan szinten készíti fel, mint amilyet a válogatott programok során kapnak a fiatal tehetségek! 2020-ban nyolc hétvégén dolgoztunk a gyerekekkel és két 5 napos campet szerveztünk júliusban, 2021-ben pedig folytatódik a program, és újra nyolc hétvégén, de már három campben várjuk a gyerekeket. Sőt, az edzői stábunk is bővülni fog egy külföldi szakemberrel!

team-logo

Europe Select Tournament

2021 nyarán újabb projekttel bővül az így is impozáns XCBlade Hungary Talent események listája. Akik követnek minket, annak a helyszín is ismerős lesz, hiszen a Europe Select Tournament is a szlovákiai Altis Hotelben lesz majd. Az esemény egy olyan torna lesz, amely kizárólag select külföldi csapatoknak indul. A célunk pedig természetesen ezzel a kezdeményezéssel is az, hogy magas színvonalú, egyedi lehetőséget biztosítsunk fiatal jégkorongozók fejlődésére. A középtávú tervek között pedig azt tűztük ki magunk elé, hogy néhány éven belül 8 csapat 8 országból érkezzen a tornára - amelyet, mint minden más Hungary Talent eseményt, minden évben jobban, hatékonyabban és eredményesebben szeretnénk megszervezni.